Blog

Geen categorie

Gezondheidszorg

Op de facebook pagina van صحتك بهولندا Syriërs Gezond staat een goed filmpje in zowel het Nederlands als het Arabisch. En ook via facebook kom je aan informatie voor Eritreeers: Eritreeërs Gezond. Pharos ondersteund dergelijke initiatieven. Op hun site is ook informatie voor nieuwkomende ouders. Zij kunnen terecht op de Facebookpagina Opgroeien In Nederland.

Pharos heeft een digitale Nieuwsbrief die zeker de moeite waard is!

informatie

Taalsoos

Op vrijdag 25 mei start er een nieuwe taalactiviteit in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk: de Taalsoos. De Taalsoos is een activiteit voor iedereen die samen met anderen wil oefenen met praten in het Nederlands. Elke keer bespreekt de groep een ander onderwerp, zoals: het nieuws, feestdagen in Nederland en muziek. Ze vertellen verhalen, delen ervaringen en kijken of luisteren naar informatie over het onderwerp. Altijd met een kopje koffie of thee. Enthousiaste vrijwilligers helpen de groep en beantwoorden alle taalvragen. De Taalsoos is er voor alle taalniveaus.

Op vrijdag 25 mei is de eerste Taalsoos, van 13.00 tot 14.00 uur in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk (adres: Fie Carelsenplein 2). Vanaf dan is de Taalsoos elke tweede en vierde vrijdag van de maand van 13.00 tot 14.00 uur.

informatie

Zwemles

PréSport is een gezellige en professionele sport-, dans- en zwemschool, gevestigd in centrum SanTwee in Haarlem-Schalkwijk. Sandenburg 2
2036 PR Haarlem. 
Het zwembad is klein (ruim 10×5 meter), warm (minimaal 32 graden) en overzichtelijk.

Voor volwassen zwemles is er in principe per direct plaats op dinsdag avond om 21.00 de kosten hiervoor zijn 41.95 per persoon per maand.

Voor vrouwen start er in mei op de vrijdag avond 2 groepen. Ook hiervoor zijn de kosten 41.95 per persoon per maand. Deze lessen zullen volledig afgeschermd zijn.

Het inschrijven is niet gemakkelijk. Hulp zal voor veel statushouders nodig zijn.

meer infohttps://www.presport.nl/zwem/

Geen categorie

Participatiemarkt 2018

Kom naar de participatiemarkt op woensdag 28 maart ! Van 11.00  tot 15.00 uur Bibliotheek Schalkwijk Fie Carelsenplein 2 Haarlem.

Het belang dat iedereen mee doet in de samenleving wordt heel breed gedragen. Tal van organisaties leveren hun bijdragen hier aan. Daarbij is samenwerking van partners in de stad handig en verstandig. Samen sta je sterker en we kunnen zo de burgers die zich oriënteren beter bedienen.

Woon je in de gemeenten Haarlem of Zandvoort en wil je (weer) aan de slag? Kom dan naar deze bijeenkomst toe. Je kunt hier heel veel informatie krijgen over allerlei mogelijkheden om mee te doen.

Zie voor het programma: https://www.participatiemarkthaarlem.nl/